Вече подписите в подкрепа на организирането на национален референдум за отлагане на

...
Вече подписите в подкрепа на организирането на национален референдум за отлагане на
Коментари Харесай

Възраждане в позата на жертви: Събрали 247 000 подписа, но ги влудявали с доноси

Вече подписите в поддръжка на организирането на народен референдум за отсрочване на приемането на еврото до 2043 година са достигнали 247 хиляди, като единствено за седмица в подписката са се присъединили спомагателни 46 хиляди жители. Това оповестиха на конференция в Българска телеграфна агенция членовете на инициативния комитет за плебисцита и ръководителят на " Възраждане "  Костадин Костадинов.

Костадинов акцентира - това били подписи, събрани единствено и само от членове и симпатизанти на " Възраждане " в страната, като все още не се броят тези, които се събират от организации-съмишленици, доброволци, както и в чужбина. Те ще бъдат калкулирани към общия брой от средата на март, когато, признават от партията, се чака в последна сметка и известно изстудяване на интереса към подписката заради обстоятелството, че доста хора, които не поддържат еврото, към този момент са се присъединили.

" Реалният брой все още приближава 300 хиляди, с тези темпове очакваме след 7 седмици, когато изтича законоустановеният период от 12 седмици, да имаме към 600 000 подписа ", показа упоритостите си водачът на " Възраждане ".

" Изключително стройна " организация по места била основана от локалните партийни структури, които имат седмични цели, които в някои случаи били преизпълнявани с 20-30%. Стриктно се спазвали и всички законови правила за отбрана на персоналните данни, уточни на собствен ред Деян Николов, представител на инициативния комитет.

От инициативния комитет ще изискат и среща със служебния министър-председател Гълъб Донев с искане България да не бърза с правене на конвергентен отчет, което е едно от изискванията преди влизането в Еврозоната. Освен това - желали и информация от среща в Брюксел, на която страната ни е показала данни за това по какъв начин извършва така наречен Маастрихтски критерии - като да вземем за пример размер на недостига, инфлацията и други, които също са съществени критерии за приемането на еврото.

Костадинов обаче се оплака от " донос ", по който Комисията за отбрана на персоналните данни образувала инспекция по какъв начин се съхраняват подписите, както и изискала други подписи, които съгласно сигнала " Възраждане " събирали през 2019 година. Такава подписка, безапелационен е той, партията не е провела.

" Това влудява хората, които считат, че нямаме право на избор, че по този начин не може, че няма да стане. Всички тези мантри, които ни повтарят до погнуса с последните 30 години. Този донос, който е пуснат, те са поредност от доноси, демонстрира единствено едно нещо - излъчва боязън. "

Въпросният сигнал не е бил пуснат от съответна политическа мощ, посочи в отговор на въпрос на  Костадинов. Но уточни въпреки всичко - човекът, подал " доноса " по думите му, бил престъпно проявен, престъпно регистриран и с няколко неоправдателни присъди, чакал и други неоправдателни присъди, а също така бил и уредник на митинги в поддръжка на Иван Гешев.

Председателят на " Възраждане " не пропусна да спомене, по традиция, и " Демократична България ", които той назовава от известно време с епитета " Доносническа България " - техни поддръжници правили провокации против събирането на подписи.

Даде и образец - бил пуснат сигнал против инкасаторка от ВиК, която не събирала подписи, проверявайки показанията на водомерите, а просто си говорила с домакина за референдума и му споделила, че към този момент се е подписала. " Този характерен клеветник е общински консултант от " Доносническа България ", уточни Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР